Lečenje strahova dece homeopatijom

Lečenje strahova dece homeopatijom

Uobičajeni dečiji strahovi

Svi smo se kao deca plašili mraka, čudovišta, insekata, veštica, lekara, krvi, zubara itd. Kada smo malo odrasli neki strahovi su nestali, neki su ostali, a pojavili su se i novi kao što su strah od strašnih filmova, strašnih priča, strašnih ljudi, pasa, grmljavina. Opšte prihvaćeno mišljenje je da nije potrebno lečenje strahova dece, i da će sva deca shvatiti da su sve te pojave samo proizvod njihove mašte i svakodnevnih dogadjaja koje preživljavaju ponovo dok spavaju i sanjaju.

Strah je prirodno osećanje u službi zaštite, ali kad, i pored prestanka opasnosti strah ostane, on tada prerasta u fobiju. Fobija je preterani osećaj straha koji je prisutan i nakon prestanka opasnosti, kada se kod deteta pojavljuju simptomi akutnog straha. Dečije fobije se mogu manifestovati kroz nekoliko različitih stanja od kojih su najčešća: znojenje, drhtanje, lupanje srca, panika, nesanica, gubitak kilaže, ankisioznost, razni poremećaji psihičke i fizičke prirode.

Lečenje strahova dece

Kod lečenja strahova dece postoji nekoliko različitih terapijskih pristupa fobijama i različitim vrstama fobija. Ono što je osnovno i što svaki pristup iziskuje i insistira je postepeno izlaganje deteta objektu straha, ali šta uraditi sa iracionalnim strahovima, gde nemamo jasan objekat straha? Šta uraditi noću, ako malo dete vrišti i imate problem ga probudite i kada uspete da ga probudite da ga umirite i objasnite da je to “samo san”? Odgovor na ova i još mnoga pitanja u vezi sa lečenjem fobija kod dece dolazi lečenjem homepotijom.

Homeopatsko lečenje straha

Homeopatsko lečenje straha daje veoma dobre rezultate kod lečenja dečijih strahova, gde primenjuje potpuno prirodan i bezbedan način. Sa homeopatijom se skraćuje vreme lečenja i izbegavate višemesečne odlaske na tretmane i seanse. Delovanje homeopatskog leka koji se prepisuje i preporučuje detetu, je takvo da pomaže u uspostavljanju psiho-fizičkog balansa, kao i u eliminisanju fobija i strahova zbog kojih je dete i dolazilo na homepotaski pregled, i kao glavna i najbitnija stvar dete se oslobađa straha.

Kategorija: Lečenje dece

No Comments

Comments are closed.