Stramonium dečiji lek za strah

Stramonium dečiji lek za strah

Stramonium dečiji lek

Stramonium dečiji lek se koristi kada dete ima strahove (fear of doctors, fear injury, being injured) od doktora i povrede. Deca, koja čim uđu u ordinaciju počinju da vrište i da se opiru pregledu, a samo iz jednog razloga, što očekuju od doktora da će im dati injekciju ili da će im raditi neki pregled koji će deci biti najblaže rečeno neprijatan, a u nekim slučajevima i bolan.

U situacijama kada je dete došlo u pratnji oba roditelja i otac ga nosi, dete će stalno gledati u majku i moliti je da ga izvede iz ordinacije. Dete to radi opruženih ruku (delirium, arms extend) i plačići tražeći da mu majka pomogne i da ga spasi (delirium, crying, help for), ili ukoliko ga roditelj spusti iz ruku, ono trčeći pokušava da izadje iz ordinacije (escape, with desire to).

U situaciji kada doktor započinje pregled, dete zbog straha skače sa stolice i traži „spas“ kod majke (climb, desire to), vičući doktoru ’’Pusti me! Neću lek!’’.

Dete koje ima stramonium vrstu straha vas neće gledati u oči, nego će gledati svuda po ordinaciji i tako pokušati da izbegne vizuelni kontakt sa doktorom (looked at, cannot bear to be, evading the look of other person). Ukoliko pokušate da mu zapretite dobijanjem injekcije ukoliko se ne smiri i ukoliko ne prestane da dira sve što mu zaokuplja pažnju u ordinaciji, njegova reakcija kao odgovor na roditeljeve ili doktorove „pretnje“ će biti ’’Ja ću tebi dati pet injekcija onda!’’(threatening).

Stramonium vrsta straha ima dosta sličnosti sa tarentulom vrstom straha, ali deca koja imaju tarentula vrstu straha, nemaju strah od povrede i njihova „pretnja“ se manifestuje kroz više zvukova, ali čim se priđete detetu ono gleda u roditelje i pretvara se da plače, žaleći se roditeljima na doktora. Čim se roditelji sklone, dete nastavlja sa svojim „pretnjama“, proizvodeći glasne zvuke kojima se brani.

Kategorija: Homeopatski lekovi

No Comments

Comments are closed.