Lečenje menopauze homeopatijom

Lečenje menopauze homeopatijom

Menopuza

Menopuza je jedna od ključnih tačaka u životu svake žene, a lečenje menopauze homeopatijom daje alternativu u smanjivanju tegoba. Vreme , kada žena ulazi u period menopaze, je individualan i zavisi od mnogo drugih factora ( nasleđa, bolesti, stresa, hiruških intervencija itd). Gubitak menstruacije izaziva promenu kod žene na fizičkom planu, kao i na mentalnom i ceo organizam se prilagođava promeni.

Tegobe koje prate menopauzu su:

  • Fizički: Gustina kostiju dramatično opada, što povećava rizik od povreda i preloma, stanje poznato kao osteoporoza, povećava se rizik od obolevanja kardiovaskularnih bolesti ( preskakanje srca), pojačano znojenje, valunzi ( trenutan period preznojavanja i lupanja srca, praćen crvenilom lica, vrata i grudi i uznemirenošću, koji nastaje pod uticajem naglog skoka adrenalina), povećanje telesne težine (gojaznost), suvoća vagine, urinarne infekcije, gubitak elastičnosti kože ( pojava bora i simptoma starenja), gubitak kose itd.
  • Psihološki: depresija, gubitak libida, preterane reakcije, razdražljivost, nezainteresovanost za obavljanje svakodnevnih obaveza, nesanica (usled nedostatka estrogena) itd.

Lečenje menopauze homeopatijom

U homeopatskom lečenju imamo preparate, koji mogu ublažiti ili potpuno sanirati popratne tegobe gubitka menstruacije. Neće svaka žena imate sve negativne simptome, a samim tim i lečenje menopauze homeopatijom treba posmatrati individualno, dakle lečenje za svaku ženu treba biti drugačije. Nekima je dovoljno da povedu malo računa o ishrani i vežbanju, a uvek ima i žena koje nemaju mentalne snage ili volje za to. Sve što se uzima, u smislu ublažavanja tegoba, pokriva fizički nivo te osobe, ali mentalni nivo ostaje isti, a tu je homeopatija najmoćnija, kao pokretač uspostavljanja prirodnog balansa u novonastaloj promeni organizma usled gubitka menstruacije.

Neki od lekova za menopauzu

Sepia

Lek Sepia se koristi u slučajevima kada se kod žena pojave bezvoljnost, iscrpljenost, averzija prema članovima porodice, ne može da ustane iz kreveta itd.

Nat mur

Kada se jave melanholija, odsutnost, tuga, nezainteresovanost, razočarenje itd. homepatsko lečenje preporučuje korišćenje leka Nat mur.

Puls

Žene usled gubitka menstruacije često imaju problema sa plačljivošću, osećajem da su same na svetu, tupost, osećaj nevoljenosti itd., a u tim slučajevima se preporučuje homeopatski lek Puls.

Kategorija: Homeopatsko lečenje

No Comments

Comments are closed.