Lečenje migrene homeopatijom

Lečenje migrene homeopatijom

Šta je migrena

Migrena je hronična tegoba, a manifestuje se bolom u glavi, koji zagorčava život mnogima. Postoje različiti tipovi migrene (sa aurom ili bez). Bоl izazvan migrenom, uglavnom zahvata jednu polovinu glave, i često je praćen mučninom, povraćanjem i poremećajem vida. Ukolilo nije reč o oštećenju mozga, migrena je posledica loše prokrvljenosti i samim tim dotoka kiseonika u mozak. Loša cirkulacija može biti posledica deformiteta kičme, začepljenja krvnih sudova, trauma itd. Lečenje migrene homeopatijom može biti jedno od rešenja za uklanjanje uzroka njenog nastajanja.

Lečenje i uzrok migrene

Lečenje migrene, bez obzira na tip, u medicini je simptomatski (analgetici, antiepileptici) i ne rešavaju uzrok nastanka. Migrena, kao simptom, je samo posledica disbalansa u organizmu, koji je usled stresa, nelagodnosti, problema (psihičkih ili fizičkih) itd. pojačan znak „nisam dobro“, „ne tolerišem nešto“, „nisam srećan“, „kako ću zaraditi“, „kako preživeti“, itd. Dakle, migrena je posledica loših aspekata života, i uvek se postavlja pitanje „Kako to rešiti?“. Analgetik samo parališe osećaj bola, ali glavobolja ostaje još uvek tu i biće sve dok razlog, kao njen okidač, opstaje, dakle samo trenutno ublažava tegobe migrene.

Lečenje migrene homeopatijom

Kada kažemo da je lečenje migrene homeopatijom uspešno, onda mislimo, ne samo na odsustvo simptoma, već suštinsku promenu pacijenta u razrešenju konflikata na zdrav način. U homeopatiji pažljivo odabrani lek, od strane homeopate, koji je za pacijenta sa migrenom, a ne protiv migrene, može doneti trajno izlečenje.

Primeri čestih lekova za glavobolju – migrenu

Nux vom – preopterećeni biznismeni, dok im traje migrena moraju da se odmore, da se izoluju od buke i mirisa, jer to pogoršava stanje.

Belladonna – potreban je mir u mraku bez svetla, jer svetlo pogoršava.

Sepia – totalna iscrpljenost, pacijent ne može da ustane iz kreveta.

Bryonia – pritisak na glavu poboljšava, ležanje u miru takođe i od svakog pokreta gore.

Kategorija: Homeopatsko lečenje

No Comments

Comments are closed.