Bolesti u vrtićima

Bolesti u vrtićima

Uzrok

Deca se često razboljevaju dolaskom u vrtić i tada kreću problemi: alergije, infekcije, upale ušiju, upale grla, visoke temperature, osipi, dijareje ili problemi psihičke prirode (bes, povlačenje, strah) itd. Vrlo često roditelji kažu da, otkad je dete krenulo u vrtić, stalno je bolesno i odlasci lekaru su učestali, zato mi preporučujemo lečenje dece homeopatijom.

Odlazak u novu sredinu, vrtić, deca doživljavaju kao razdvajanje od kuće i roditelja. To je stres za njih i tada počinju bolesti, odnosno simptomi, da bi privukli pažnju roditelja. Kada se dete razboli, roditelji ga ne šalju u vrtić i provode više vremana sa njim i posvećuju mu pažnju. Što je dete mlađe, češće je i razboljevanje, jer je ono mentalno nespremo za odvajanje.

Postoje i drugi razlozi za dečije bolesti , ne samo odvajanje, a to su: detetu je dosadno, vaspitačica je gruba, hrana mu ne odgovara, deca ga kinje, ne može lako da se uklopi u sredini, ne podnosi autoritet i režim spavanja itd. Sve su to okidači njegovog stresa, odnosno, okidači njegovih simptoma.

Lečenje dece homeopatijom

Bolesti u vrtićimaKada se dete razboli, mi ga odvedemo lekaru i dobije lekove za simptome bolesti, ali taj lek ne rešava uzrok njegovih tegoba. Lek je protiv temperature, protiv kašlja, protiv bola, ali ni jedan za podršku deteta. Na isti način deluju i vitamini i suplementi, svi oni podržavaju fizički deo, a mentalni ostaje isti, odnosno uzrok je još uvek tu.

Lečenje dece homeopatijom, kao nežnom metodom, koja vraća u balans emotivni deo i pomaže detetu da se izbori sa stresom, a samim tim i simptomima bolesti. Za razliku od konvencionalnog lečenja, homeopatija leči dete u bolesti, a ne bolest kod deteta. Homeopatija ima dinamičko dejstvo na organizam, ne materijalno, balansira narušeni protok energije, podstičući prirodan ciklus izlečenja.

Iz kliničke prakse, najbolji rezultati lečenja homeopatijom su baš kod dece, jer imaju veću vitalnost od odraslih i mehanizmi oporavka su brži.

Kategorija: Lečenje dece

No Comments

Comments are closed.