Premorenost

Razvoju stanja premorenosti najviše doprinosi bavljenje nečim što Vas iscrpljuje, a da pri tom ne pojačava Vašu energiju i entuzijazam. U to spada i nepoštovanje Vaših granica da uradite “jos nešto” pre spavanja, čišćenje pre nego što se “bacite” na nešto drugo, jurnjava u kupovinu u poslednji čas ili odlazak na posao čak i kad imate temperaturu.

Problem predstavlja i navika lečenja velikog broja simptoma, koji samo ukazuju da ste preterali i da biste trebali smanjiti tempo ili napraviti zaokret. Primeri ove zloupotrebe odnose se na uzimanje lekova da bi se otklonila npr. glavobolja uzrokovana napetošću, antibiotika protiv infekcija, koje su često posledica iscrpljenosti, ili korištenje steroida za niz poremećaja uzrokovanih stresom, kao što su ekcem ili astma. Pored toga što slabi Vašu sposobnost izlečenja, korištenje ovih lekova slabi i Vašu energiju.

Simptomi često govore da treba da stanete i izmenite životni stil, a ne da i dalje maskirate problem potiskivanjem simptoma lekovima. Nerazumno korištenje lekova je kod mnogih osoba dovelo do smanjenja funkcije imunološkog sistema i do različitih drugih zdravstvenih problema.

Naš nervni sistem je u neprekidnom stanju pripravnosti, kao da smo u “vanrednom stanju”, a tome dodajemo “visoko stimulativna goriva” – ispijanjem velikih količina kafe ili konzumiranjem hrane bogate mastima i šećerima, da bi obezbedili brži porast energije. To je privremena i prividna energija, različita od energije koja kola u nama kad smo zadovoljni, kada se bavimo poslovima koji nas usrećuju, kada volimo, kada smo motivisani i kada su naše želje u skladu sa našim srcem.

Kategorija: Homeopatsko lečenje

No Comments

Comments are closed.