Gojaznost

Gojaznost

Bolest modernog doba

Uzroci gojaznosti mogu biti višestruki: nasleđe, stil života (nekretanje, brza hrana), posledica bolesti, menopauza, trauma, psihosomatske prirode itd. To sve govori, da je gojaznost, kompleksna tegoba i da se ne može rešiti na lak i jednostavan način. Svaka gojazna osoba je počela da se goji iz različitih razloga, uzroka, tako da i lečenje mora biti individualno. Na našem, a i svetskom tržištu, imamo pregršt marketinški lepo upakovanih preparata, koji nude rešenje, da na lak način izgubite kilograme, bez odricanja. To podrazumeva da uzmete pilule, jedete isto i mršate. I zaista to uspeva, ali na kratko, jer čim prestanete svi kilogrami se vrate, a nije redak slučaj da se i uvećaju. Zašto? Razlog tome je što uzrok gojaznosti, odnosno predispozicija, ostaje ista. Šta to znači? To znači da je mozak i dalje “gojazan” i sve dok se taj psihički aspekt ne promeni, problem ostaje nerešen na pravi način i stalno se vraćamo na početak (yo-yo efekat).

Vrlo često ćemo čuti izjave gojaznih :

  1. Jedem malo, ali mi se sve lepi.
  2. Sve je počelo otkad sam izgubila oca-majku.
  3. Sve me pogađa, a hrana me teši.
  4. Osećam se bezvredno i poniženo.
  5. Hrana je jedini užitak, koji imam u životu” itd…

Sve ove izjave gojaznih imaju zajednički simptom (gojaznost), ali po uzroku i doživljaju tegobe su potpuno različite osobe. Kako onda možemo da im damo istu pilulu i da rešimo problem, jer je nekome problem sam taj težak proces dijete, drugome je problem tuga ili osećaj bezvrednosti.

Gojaznost se može lečiti homeopatijom

Homeopatija nudi rešenje, na potpuno drugačiji način. Energetski potencijal homeopatskog leka pomaže pacijentu u rešavanju mentalnih konflikata, unutar osobe, i vraćanju u prirodan sklad. Nije zadatak homeopate u propisivanju dijeta, to je posao nutricioniste, već u pravilnom odobiru leka, koji treba da suštinski pokrene isceljujući mehanizam. Kada se proces pokrene iz “centra”, kilogrami se gube na prirodan način.

Kategorija: Homeopatsko lečenje

No Comments

Comments are closed.