Homeopatsko lečenje ponavljanih ušnih infekcija kod dece

Homeopatsko lečenje ponavljanih ušnih infekcija kod dece

Vrlo česta pojava su učestale infekcije ušiju kod male dece, pogotovu kod dece koja su krenula vrtić i beba. Svaki roditelj, čije dete je imalo upalu ušiju, dobro zna o kakvim bolovima je reč i koliko je to stanje stresno za malo dete.

Reč je o upali srednjeg uha (otitis media), nagomilavanjem sekreta u eustahijevoj tubi, koji provocira nastanak bakterija. Obično tegoba kreće naglo, sa simptomima curenja nosa i blagom temperaturom. Odlazak lekaru je hitan i podrazumeva uzimanje antibiotika, koji privremeno saniraju tagobu, pa već kroz mesec dana imamo istu situaciju. Tada se daju drugi antibiotici, i oni saniraju privremeno jake simptome i tako u krug. Zašto? Zato što farmaceutski lekovi pokrivaju samo fizički simptom, a mentalni je isti, odnosno okidač simptoma. Okidač bolesti je hiperosetljivost deteta, koji se manifestuje upalom ušiju.

Homeopatsko lečenje zapaljenja ušiju kod dece

Studije su pokazale, da homeopatija može brže da sanira upalu ušiju nego antibiotik, a samim tim i bez štetnih uticaja na detetov imunitet. Takođe, uključivanjem homeopatskog leka, pospešuje se imunitet deteta i učestalost infekcija se redukuje. Simptom upale je kod svakog deteta isti i terapija je ista (antibiotska), ali je ponašanje deteta u tegobi različito, s toga svako dete u homeopatiji će dobiti lek za sebe, a ne za simptom.

Kategorija: Lečenje dece

No Comments

Comments are closed.