Dečija astma

Dečija astma

Lekovi po simptomima

Arsenicum album

Teško disanje se pogoršava u ležećem položaju, a napadi su najčešći između ponoći i 2h ujutro. Dete se budi vidno uznemireno, sa kratkim dahom i sviranjem u plućima, suv nadražajni kašalj. Potreba za tečnošću, ali za malim gutljajima, koji donose samo privremeno olakšanje. Generalna hladnoća i uznemirenost, udružena sa bolovima u grudima, osećajem toplote u glavi i velika iscrpljenost. Pomaže brzo zbrinjavanje i utopljavanje.

Chamomilla

Astma posle velikog uzbuđenja ili besa. Hipersenzitivna deca , koja se lako uzbude i burno reaguju. Mnogo energije je potrebno da umirite dete, koje vrišti i udara sve oko sebe. Napadi često počinju u večernjim satima i nastavljaju se tokom noći. Privremeno umirenje, jedino nošenjem u naručju.

Ipecacuanha

Kašalj, usled spazma u plućima, koji vodi u povraćanje. Gušenje sa sviranjem u grudima počinje naglo, sa osećajem gušenja i težine u grudima. Puno sekreta u plućima, ali dete ne može da ga iskašlje. Dete se znoji i ima osećaj mučnine. Privremeno umirenje je ne menjati detetu položaj i ne utopljavati ga.

Pulsatilla

Gušenje počinje u zagušljivim prostorijama, neprovetrenim i pretoplim, jer puls. ne podnosi vrućinu. Dete postaje razdražljivo i zahteva punu majčinu pažnju (majka se ne može odvojiti ni sekund), ali na vrlo blag i nežan način. Privremeno olakšanje je rashlađivanje, provetravanje prostorije, izlazak na svež vazduh .

Spongia tosta

Bučan, “pseći lavež” kašalj, ali bez puno sluzi. Problemi obično nastaju u snu, pre ponoći. Poboljšanje od toplih napitaka i uspravljanja u sedeći položaj, sa naginjanjem unapred. Ovo je obično za simptome kod laringo spazma.

Kategorija: Lečenje dece

No Comments

Comments are closed.