Homeopatija u lečenju kožnih bolesti

Homeopatija u lečenju kožnih bolesti

Koža nije samo zaštitni omotač. To je organ, koji održava telesnu temperaturu organizma, reaguje na podražaje iz okoline, vrši razmenu (asimilacija i eliminacija) različitih supstanci, pruža zaštitu itd. Homeopatija u lečenju kožnih bolesti za razliku od klasične medicine, posmatra kožu kao odvojen organ koji treba tretirati, i gde se manifestuje disbalans u organizmu. Koža se menja kroz život osobe. Koža malog deteta ima mnogo deblji sloj masti i mnogo tanji sloj zaštitnog keratina. Starenjem ljudi gube veći deo potkožne masti, dermis i epidermis postaju tanji, elastična vlakna u dermisu se cepkaju i koža se više nabora.

Sve što oštećuje funkciju kože ili izgled može imati ozbiljne posljedice na zdravlje organizma.

Dijagnoza kožnih bolesti

Lekar dijagnostikuje kožne bolesti

  • observacijom
  • laboratorijskim analizama
  • biopsijom (uzimanje uzorka kože)

Mnogi problemi, koji se javljaju na koži, ograničeni su samo na kožu. Međutim, koža vrlo često, pokazuje zdravstveno stanje celog organizma.

Imamo npr. Psorijazu, koja je kožna bolest, ali psihosomatskog uzroka, tako da se mora lečiti čovek, a ne samo manifestacija na koži.

Ako navedemo autoimunu bolest lupus, čija je manifestacija crvenilo na obrazima u obliku leptira, ne možemo lečiti crvenilo, bez rešavanja celog imuneteta pacijenta.

Vrlo česta pojava kod dece je ekcem, kao predispozicija nastanka alergijskih i problema sa plućima (bronhijalna astma). Ako dete ima hipersenzibilnost kože, onda je i samo dete osetljivo, burno reaguje i nećemo rešiti problem, ako rešavamo samo na nivou kože. Kreme, koje roditelji mažu za ekcem su hormonske i deluju brzo, ali problem se ne rešava, jer čim se prestane sa mazanjem, simptomi se vrate i tako u krug. Lokalni imunitet kože slabi od stalnih tretmana i problem se samo pogoršava i produbljuje.

Homeopatija u lečenju kožnih bolesti – homeopatski pristup lečenju

Homeopatija, za razliku od klasične medicine, ne posmatra kožu kao odvojen organ koji treba tretirati, već kao posledicu disbalansa organizma. Homeopatski lek aktivira mehanizme u organizmu, koji poboljšavaju sposobnost organizma, da se izbori sa simptomima na koži. To znači da leči pacijenta, koji ima problem sa kožom, a ne kožu odvojeno od pacijenta. Samo na taj način, holistički, organizam može da se izleči.

 

Kategorija: Homeopatsko lečenje

No Comments

Comments are closed.